• darkblurbg
  Dagtocht dwars door Noord-Oost en Noord-West Fryslân
 • darkblurbg
  VAN TERP NAAR WAD EN GEWAS
 • darkblurbg
  Dagtocht dwars door Noord-Oost en Noord-West Fryslân
 • darkblurbg
  VAN TERP NAAR WAD EN GEWAS

Boek nu een dagtocht met de panoramawagen van de Seedykster Toer!

24 mei t/m 20 september vanuit Restaurant De Molen in Vrouwenparochie. Krijg zicht op hoe de mensen hier leven met de Waddenzee en hoe de landbouw zich hier heeft ontwikkeld in Noord-Fryslân. Belangrijk voor ons voedsel! 

De tocht begint kwart voor 10 ’s ochtends op ’t Bildt in het dorp Vrouwbuurtstermolen op het terrein van De Kultuurfabriek, Leijsterhegedyk 27B, 9071 XB Oude Leije. 

De route gaat eerst naar de terp van Hegebeintum: de eerste ideeën van vroeger om droge voeten te houden. Hier is de eerste stop. Excursie ,koffie/thee en oranjekoek. 

Dan naar de Waddenkust: de omslag in de 70-er jaren van de vorige eeuw van landaanwinning naar natuur in het Waddengebied is met deze tocht te zien en te beleven. 

Het unieke van deze tocht is dat we in een gebied komen van Het Fryske Gea (de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân), het Noorderleegh (kwelder), dat doorgaans afgesloten is voor publiek. Er wordt een toelichting gegeven door gidsen uit de praktijk: mensen die dit gebied hebben zien ontwikkelen en veranderen. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt op de kwelder geluncht. 

Vervolgens gaat de tocht over een mooie route door het gebied naar de Oudebildtdijk. Hier staan op een speciaal voor 2018 (Culturele Hoofdstad) aangelegd gewassenveld alle in deze streek (ooit) verbouwde gewassen, waarbij ook de veranderingen in de tijd en het klimaat zichtbaar zijn. Er is een rondleiding van ongeveer 1 uur. En wat te drinken. 

En voort gaat het: door het Bildtse landschap, langs kunstboerderijen en een beeldenroute terug naar Vrouwbuurstermolen alwaar tussen 17 en 18 het einde van de route is. 

De start is in Vrouwbuurtstermolen omdat deze plek goed bereikbaar is met het openbaar vervoer: buslijn 72, vanaf 08.54 uur vanaf het station in Leeuwarden. ’s Avonds ieder uur terug. 

Er is mogelijkheid voor een diner op eigen gelegenheid bij restaurant De Molen, www.demolenvrouwenparochie.nl. Dit restaurant ligt tegenover vertrek- en aankomstplaats De Kultuurfabriek. 

De toer start om 09.45 uur, ontvangst vanaf 09.30 uur. 

Aanmelden kan tot de dag van tevoren tot 14.00 uur, via vanplan.nl, gebruik daarvoor de boekingslinks hieronder. 

De wagen is niet geschikt voor rolstoelen. 

Duitse en Engels vertaling in wagen aanwezig van wat onderweg te zien is. 

DATA

 • mei:   donderdag 24 en 31 mei
 • juni, juli en augustus:   elke dinsdag en donderdag
 • september:   donderdag 6, 13 en 20 september

PRIJZEN (inclusief servicekosten)

Volwassenen
Kinderen t/m 11jr.
65 plus
CJP

€ 64.-
€ 32.-
€ 64.-
€ 64.-

BOEK UW TICKET

Selecteer eerst een gewenste datum