• darkblurbg
  Dagtocht dwars door Noord-Oost en Noord-West Fryslân
 • darkblurbg
  VAN TERP NAAR WAD EN GEWAS
 • darkblurbg
  Dagtocht dwars door Noord-Oost en Noord-West Fryslân
 • darkblurbg
  VAN TERP NAAR WAD EN GEWAS

 

Boek nu een Dagtocht met de Panoramawagen van de Seedykster Toer!

Start 6 juni 2019 vanuit Marrum, bij de Seedykstertoer .beleef mee hoe mensen wonen en werken  met de Waddenzee en hoe de landbouw zich hier heeft ontwikkeld in Noord-Fryslân. Belangrijk voor ons voedsel! En voor de natuur!

De tocht begint om 10.30 uur, na de koffie. 

De route gaat eerst naar de terp van Hegebeintum: de eerste ideeën van vroeger om droge voeten te houden. Hier is de eerste stop. Excursie langs oudheden en bezichtiging van Eeuwenoude kerk, met rouwborden en eeuwenoude verhalen.

Dan naar de Waddenkust: de omslag in de 70-er jaren van de vorige eeuw van landaanwinning naar natuur in het Waddengebied is met deze tocht te zien en te beleven. 

Ook komt de tocht langs het monument van de Paardenredding van 2006, iets wat veel mensen nog op het netvlies staat!  

Daarna gebruiken we de waddenlunch bij de Seedykstertoer en vervolgen onze tocht naar het nieuwe gemaal “de Heining”, een gemaal waar visjes zoals de sterkelbaarsjes en de glasaaltjes staan de te popelen om in of uit te zwemmen.  En daarna gaan we richting de kwelders.

Het unieke van deze tocht is dat we in een gebied komen van Het Fryske Gea (de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân), het Noorderleegh (kwelder), dat doorgaans afgesloten is voor publiek. Er wordt een toelichting gegeven door gidsen uit de praktijk: mensen die dit gebied hebben zien ontwikkelen en veranderen.

Vervolgens gaat de tocht over een mooie route door het gebied naar de Oudebildtdijk. Hier staat op een speciale plaats een schuur klaar waar veel gewassen zijn te bewonderen wat er zo allemaal is verbouwd  (ooit) verbouwde gewassen, waarbij ook de veranderingen in de tijd en het klimaat zichtbaar zijn. Er is een rondleiding van ongeveer 1 uur. En wat te drinken. 

En de tocht wordt vervolgt door het: door het Bildtse landschap, langs kunstboerderijen en een beeldenroute terug naar De Seedykstertoer, langs mooie paden en laantjes

De start is bij de Seedykstertoer en zo nodig kunnen er mensen worden opgehaald bij openbaar vervoer nabij Marrum. 

Er is mogelijkheid voor een diner bij  De Seedykstertoer., dit dient men vooraf te bestellen!. 

De toer start om 10.30 uur, ontvangst vanaf 09.45 uur met vooraf koffie /thee + streekkoek  [ zit bij de prijs in ]

 

Aanmelden kan tot de dag van tevoren tot 12.00 uur, via Website  : www.seedykstertoer.nl  of op telefoonnummer 0622510117 of 0518411434  


Duitse en Engels vertaling in wagen aanwezig van wat onderweg te zien is. 

DATA

 • juni, juli en augustus: elke  donderdag

bestel tijdig!

PRIJZEN (inclusief servicekosten)

Volwassenen
Kinderen t/m 11jr.
65 plus
CJP

€ 60.-
€ 30.-
€ 60.-
€ 60.-

Geïnteresseerd?

Voor een boeking neem contact op met: 06-22510117