Nederlands (Nederland) Deutsch (Deutschland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

De SeedyksterToer neemt u graag mee op een reis door het onvergetelijke buitendijks gebied van Friesland. Over dijken, langs slenken, geulen en kwelders. Het gebied staat bekend als een van de belangrijkste broed-, foerageer- en pleisterplaatsen voor vogels in Noord-Europa. Zowel inheemse vogelsoorten als vogels op doortrek naar noordelijke of zuidelijke contreien voelen zich hier thuis en vinden voedsel in overvloed. Met een overdekte panoramawagen, met vrij uitzicht naar alle kanten, maken wij rondritten door dit prachtige buitendijkse gebied. Tijdens de rondrit wordt uitleg gegeven over de flora en fauna en worden verhalen verteld over de historie van het Noorderleegs Buitenveld. 

Op verzoek is het ook mogelijk een rondrit te maken door het mooie binnendijkse landschap. Denk hierbij aan een tocht naar bijv. Dokkum, de Elfstedentocht-fototegeltjes-brug in Gytsjerk, het beroemde bruggetje in Bartlehiem, landgoed Stania State in Oentsjerk, het Ruurd Wiersma Huis in Burdaard, het kerkje en de hoogste terp van Nederland in Hogebeintum of het cultuurtoeristisch informatiecentrum de Witte Klok in Oudebildtzijl.

In het zomerseizoen rijdt de panoramawagen elke dag op aanvraag  door het buitendijks gebied (bij voldoende deelname). Een tocht duurt 1,5 á 2 uur. U kunt zich individueel, maar ook met een groep mensen aanmelden voor deze tocht., langs het gemaal en de dobbe waar de paarden stonden in 2006.

Wilt u liever een toertocht maken op een ander moment? Of vindt u de tocht te lang of juist te kort voor uw groep? Geen probleem. Wanneer u contact met ons opneemt, nemen we graag alle mogelijkheden met u door.

De panoramawagen biedt plaats aan max. 40 personen en is voorzien van verwarming, airco en toilet. 

Prijzen:

Volwassenen € 12,50 p.p.

Kinderen 4 t/m 10 jaar €5,00 p.p.

Indien u een groep heeft met minder dan 14 volwassenen zijn de prijzen in overleg!