Nederlands (Nederland) Deutsch (Deutschland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Visitwadden - Voel je vrij op de wadden

Visitwadden - Voel je vrij op de wadden

visitwadden.nl Welkom aan de Waddenkust, geniet van het Werelderfgoed gebied. Eigenaar, Gerben Visbeek vertelt bij de Seedykstertoer Waddengoud verhalen over Wereld UNESCO. Ook is het genieten vanaf de uitkijktoren, met zicht op de waddenkust en Ameland. Wij heten u van harte welkom voor een activiteit of verblijf op de mini-camping.

16e oostbloktreffen gaat toch door.

16e oostbloktreffen gaat toch door.

WELKOM   WELKOM   WELKOM Hier een bericht van De Seedykstertoer wat betreft OOSTBLOKTREFFEN, wat jammer dat het  Hemelvaart Weekend 2020 niet door kan en mag gaan, maar als jullie onderstaande bericht lezen begrijpen jullie dat zowel de organisator “Wietse Veninga” niet stil zit en het als nog probeert te organiseren en wij van De Seedykstertoer willen jullie graag verwelkomen!! Dus wees welkom  van 1 t/m 5 juli of langer natuurlijk en wij Aukje en Gerben gaan proberen er een onvergetelijke week van te maken, dus vlug opgeven is nodig dit jaar en wij gaan jullie verrassen! We hopen op goed w…

Fietsroute: Oorlog boven het Noarderleech

Fietsroute: Oorlog boven het Noarderleech

Op 18 maart 2020 opent Visit Wadden de fietsroute ‘Oorlog boven het Noarderleech’ bij het Friese Marrum. Dit is tegelijkertijd ook de lancering van de gloednieuwe verhaallijn ‘Strijd om de Wadden’ van de Visit Wadden campagne van de drie noordelijke provincies. Dit alles vindt plaats op woensdagmiddag 18 maart bij de De SeedyksterToer, Zeedijk 8 te Marrum.

voorjaarstrek vogels

voorjaarstrek vogels

In dit artikel staan een aantal statistieken met betrekking op de vogels die in het voorjaar het wad binnen vliegen. Voor een totaalbeeld kunt u het gehele document bekijken in de seedykstertoer.

16e Oostblok treffen

16e Oostblok treffen

Van donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) t/m zondag 24 mei 2020 is er weer het Oostbloktreffen. Een treffen voor bezitters van motorfietsen van Oost-Europese herkomst, zoals: MZ, Jawa, CZ, Ural, Dnepr, Simson, Jupiter, WSK, Panonia, Voskhod, Emw, enz.

Persbericht over kunstwerk paardendobbe

Persbericht over kunstwerk paardendobbe

Op woensdag 17 juli wordt midden in de 'paardendobbe' bij Marrum een fotokunstwerk van visual artist Marcel van Luit geïnstalleerd. Het werk is onderdeel van de wandelroute 'Dobbepaarden' – een initiatief van Sense of Place, It Fryske Gea en Dorpsbelang Marrum – en vertelt het verhaal van de honderdvijftig paarden die in 2006 ingesloten raakten op de rand van de dobbe na een zware storm op het Noarderleech.

Dag van het wad 2019

Dag van het wad 2019

Dag van het Wad 2019  De Dag van het Wad is in zicht. Nog even en dan vieren we dat de Waddenzee alweer tien jaar de status heeft van UNESCO Werelderfgoed. Inmiddels is er door het hele Waddengebied al een verscheidenheid aan activiteiten en unieke belevenissen; het overzicht vind je hier: www.dagvanhetwad.nl.   Het doel van de Dag van het Wad is om:  Stil te staan hoe bijzonder het gebied is;  Mensen kennis te laten maken met de Wadden;  De kwetsbaarheid van het gebied onder de aandacht te brengen.  En dit doen we met elkaar. Samen met jullie activiteiten gaan we er een mooi wee…

Escapetafel

Escapetafel

Nieuwe uitdaging bij de SeedyksterToer! Naast het uitwaaien op de zeedijk, het maken van een rondrit in onze Panoramawagen en alle andere activiteiten, biedt de SeedyksterToer nu ook een Escapespel.

15e oostbloktreffen uitnodiging + (Dansk & Français)

15e oostbloktreffen uitnodiging  + (Dansk & Français)

15e OOSTBLOKTREFFEN Van donderdag 30 mei(Hemelvaartsdag)t/m zondag 2 juni 2019 is er weer het Oostbloktreffen. Een treffen voor bezitters van motorfietsen van Oost-Europese herkomst, zoals: MZ, Jawa, CZ, Ural, Dnepr, Simson, Jupiter, WSK, Panonia, Voskhod, Emw, enz.

Wandelroute Dobbepaarden

Wandelroute Dobbepaarden

Wandelroute Dobbepaarden Op 1 december is een nieuw wandelpad geopend achter de dijk. Als u deze gaat lopen komt u langs de Dobbe waar in 2006 meer dan 200 paarden stonden. Ze konden geen kant op door een grote storm en het vele zeewater.

Nieuw gemaal De Heining

Nieuw gemaal De Heining

Op 15 november werd het nieuwe gemaal De Heining met theatrale acts en muziek in gebruik genomen. Dit moderne gemaal bevindt zich op loopafstand van de Seedykstertoer.

Friesch Dagblad Business Brunch

Friesch Dagblad Business Brunch

Beste ondernemer, Het Friesch Dagblad organiseert op 1 juni 2018 een business brunch aan de Friese Waddenkust! Heeft u zich al aangemeld? Hylke Faber, CEO van het Amerikaanse Growth Leaders Network leert u hoe u zichzelf en uw organisatie continu blijft vernieuwen en hoe u mensen om u heen motiveert om steeds meer van zichzelf te geven. Daarnaast krijgt u een brunch geserveerd en kunt u gebruik maken van een rondrit door het prachtige Unesco Werelderfgoed Waddenzeegebied. Let op: aanmelden

15e Oostbloktreffen

15e Oostbloktreffen

15e Oostbloktreffen Van 30 mei tot 2 juni 2019 is er weer het Oostbloktreffen. Een treffen voor bezitters van motorfietsen van Oost-Europese herkomst, zoals: MZ, Jawa, CZ, Ural, Dnepr, Simson, Jupiter, WSK, Panonia, Voskhod, EMW.