• darkblurbg

Persbericht over kunstwerk paardendobbe

Persbericht over kunstwerk paardendobbe

Op woensdag 17 juli wordt midden in de 'paardendobbe' bij Marrum een fotokunstwerk van visual artist Marcel van Luit geïnstalleerd. Het werk is onderdeel van de wandelroute 'Dobbepaarden' – een initiatief van Sense of Place, It Fryske Gea en Dorpsbelang Marrum – en vertelt het verhaal van de honderdvijftig paarden die in 2006 ingesloten raakten op de rand van de dobbe na een zware storm op het Noarderleech.

Dag van het wad 2019

Dag van het wad 2019

Dag van het Wad 2019  De Dag van het Wad is in zicht. Nog even en dan vieren we dat de Waddenzee alweer tien jaar de status heeft van UNESCO Werelderfgoed. Inmiddels is er door het hele Waddengebied al een verscheidenheid aan activiteiten en unieke belevenissen; het overzicht vind je hier: www.dagvanhetwad.nl.   Het doel van de Dag van het Wad is om:  Stil te staan hoe bijzonder het gebied is;  Mensen kennis te laten maken met de Wadden;  De kwetsbaarheid van het gebied onder de aandacht te brengen.  En dit doen we met elkaar. Samen met jullie activiteiten gaan we er een mooi wee…

Escapetafel

Escapetafel

Nieuwe uitdaging bij de SeedyksterToer! Naast het uitwaaien op de zeedijk, het maken van een rondrit in onze Panoramawagen en alle andere activiteiten, biedt de SeedyksterToer nu ook een Escapespel.

15e oostbloktreffen uitnodiging + (Dansk & Français)

15e oostbloktreffen uitnodiging  + (Dansk & Français)

15e OOSTBLOKTREFFEN Van donderdag 30 mei(Hemelvaartsdag)t/m zondag 2 juni 2019 is er weer het Oostbloktreffen. Een treffen voor bezitters van motorfietsen van Oost-Europese herkomst, zoals: MZ, Jawa, CZ, Ural, Dnepr, Simson, Jupiter, WSK, Panonia, Voskhod, Emw, enz.

Wandelroute Dobbepaarden

Wandelroute Dobbepaarden

Wandelroute Dobbepaarden Op 1 december is een nieuw wandelpad geopend achter de dijk. Als u deze gaat lopen komt u langs de Dobbe waar in 2006 meer dan 200 paarden stonden. Ze konden geen kant op door een grote storm en het vele zeewater.

Nieuw gemaal De Heining

Nieuw gemaal De Heining

Op 15 november werd het nieuwe gemaal De Heining met theatrale acts en muziek in gebruik genomen. Dit moderne gemaal bevindt zich op loopafstand van de Seedykstertoer.

Friesch Dagblad Business Brunch

Friesch Dagblad Business Brunch

Beste ondernemer, Het Friesch Dagblad organiseert op 1 juni 2018 een business brunch aan de Friese Waddenkust! Heeft u zich al aangemeld? Hylke Faber, CEO van het Amerikaanse Growth Leaders Network leert u hoe u zichzelf en uw organisatie continu blijft vernieuwen en hoe u mensen om u heen motiveert om steeds meer van zichzelf te geven. Daarnaast krijgt u een brunch geserveerd en kunt u gebruik maken van een rondrit door het prachtige Unesco Werelderfgoed Waddenzeegebied. Let op: aanmelden

15e Oostbloktreffen

15e Oostbloktreffen

15e Oostbloktreffen Van 30 mei tot 2 juni 2019 is er weer het Oostbloktreffen. Een treffen voor bezitters van motorfietsen van Oost-Europese herkomst, zoals: MZ, Jawa, CZ, Ural, Dnepr, Simson, Jupiter, WSK, Panonia, Voskhod, EMW.